michiel de ruijter

Een mooier verhaal dan een liefdesverhaal bestaat niet

Jullie weten waarom jullie voor elkaar hebben gekozen en waarom jullie ‘ja’ tegen een leven samen zeggen. Dat gebeurt natuurlijk niet van de ene op de andere dag, want daar gaat een hele geschiedenis aan vooraf. Het is aan mij om die geschiedenis zo mooi mogelijk te beschrijven en te presenteren tijdens de ceremonie. Die uitdaging ga ik namelijk graag aan, want ik houd van het luisteren en beschrijven van mooie verhalen. Daarom heb ik ja gezegd tegen Margot, toen ze vroeg of ik bij haar wilde komen werken.

Margot was namelijk onze ceremoniespreker tijdens onze bruiloft, eind 2017. Tijdens het kennismakingsgesprek liet ik al vallen dat het wel heel mooi werk is wat ze doet. Ik ben als tekstschrijver en voormalig journalist wel gewend om mensen te interviewen om er vervolgens een mooi verhaal van te schrijven. En wat is er nou mooier dan een liefdesverhaal? Ze zei toen al dat ze nog iemand zocht die dit werk ook zou kunnen doen, maar dat was best een moeilijke opgave om iemand te vinden die precies zo werkt als zij.

Tijdens het tweede gesprek was die opgave eigenlijk al een stuk eenvoudiger voor haar. Ze had inmiddels mijn blogs gelezen over onze eigen bruiloft en die schrijfstijl beviel haar wel. Ze liet zelfs al weten dat het iets voor mij zou zijn, maar ik zat nog helemaal in de bruiloftregel-modus en dus wilde ik die beslissing even voor me uitschuiven. Dat ik de dinsdag na mijn bruiloft een berichtje kreeg dat ze echt dacht dat het iets voor mij zou zijn, sprak wel degelijk heel veel vertrouwen uit.

Natuurlijk kon ik die kans niet laten schieten en nu gaat het dus echt gebeuren: ik ga een van de belangrijkste verhalen uit het leven van mensen zo mooi mogelijk opschrijven en vertellen, om er een onvergetelijke dag van te maken. Ik ga graag op zoek naar jullie liefdesverhaal en wil alles van jullie als bruidspaar te weten komen, ook door de hulp van je familie en vrienden. Als jullie mij jullie woorden toevertrouwen, zal ik er een mooi verhaal van maken.

Die belofte maak ik aan jullie, zodat jullie de mooiste belofte van jullie leven aan elkaar kunnen uitspreken.

Meer weten over hoe Michiel werkt? Lees hier verder…