20181013-LAVFotografie-Parlante-290-bewerkt

Eind 2012 trok ik de avonturenschoenen aan en nam ik ontslag. Ik werkte als directielid op een school, iedereen dacht aan een impulsieve actie (mij kennende had dat ook het geval kunnen zijn;-) en in januari 2013 startte ik met … tja, met wat eigenlijk?

Ik startte als ceremoniespreker op bruiloften. Eigenlijk meer voor de ‘time being’, totdat ik iets ‘serieus’ had gevonden. Maar ja, wil je 1 klant, dan moet je alles wel op orde hebben: goede website en het juiste onderscheidend vermogen. Ik stortte me op ‘storytelling’; ik zou de verhalen van bruidsparen laten sprankelen, zodat een trouwambtenaar van de gemeente overbodig was. Zodat ze voor mij zouden kiezen.

Ik kreeg 1 klant, ik kreeg er 2 en 3 en het jaar daarna kreeg ik een seizoen vol. Het bleek aan te slaan. Iets met ‘juiste timing’. Ik kreeg het druk. En het was zo leuk!! Vooral storytelling fascineerde me: de speeches werden echt een beleving. Ik besloot met mijn onderwijskundige achtergrond een training te ontwikkelen: ‘Storytelling voor trouwambtenaren’. Met vallen en opstaan leerde ik groepen trainen en leerde ik wat aantrekkelijke inhoud was. Letterlijk met vallen en opstaan, want dit proces was allesbehalve makkelijk.

Het trainen in combinatie met mijn werk als storyteller bleek fijn. Ik wilde meer mensen trainen en niet alleen maar trouwambtenaren. Ik besloot mijn werkveld te verruimen en langzaam mijn pijlen op het bedrijfsleven te richten. Hoe kon ik, -dat wat ik deed om luisteraars aan me te binden-, overbrengen op professionals die zakelijk moesten presenteren? Hoe liet ik ze er een aantrekkelijk verhaal van maken? En hoe liet ik ze ontspannen voor een groep?

Het resulteerde in een tweede bedrijf: Parlante – Spreken met Impact (www.parlante.nl)

Ik heb inmiddels veel ervaring op mogen doen; als spreker, op verschillende podia, voor veel verschillende groepen. Ik weet inmiddels hoe ik me kan ontspannen, hoe ik kan spelen met sfeer, hoe ik anderen kan laten ontspannen wanneer ze zichtbaar worden voor een groep.

Ik heb mijn vak gevonden. Ik haal hier zoveel energie uit, en het mooie van dit vak is dat ik steeds mijn energie kan doorgeven en overbrengen op anderen! Ik blijf me professionaliseren en ik hoop dat ik dit werk nog lang mag blijven doen.

Ik volgde de training ‘leren modereren’ om mijn werk als dagvoorzitter te professionaliseren.

Ik volgde de opleiding aan de ‘School voor Presentatiecoaching’ en ben inmiddels gecertificeerd presentatiecoach. 

Hartelijke-groet-Margot

www.resaskinderboekenvlog.nl