IMG_9944

Helemaal persoonlijk wordt jullie ceremonie als je aan elkaar uitspreekt waarom je elkaar zo bijzonder vindt. Waarom is hij/zij je beste maatje, wat maakt hem/haar zo speciaal, waarom houden jullie zo zielsveel van elkaar?

Schrijf het op en deel het met elkaar en jullie liefste mensen om jullie heen. Reken op hele pure momenten!

Hoe schrijf je nu makkelijk zo’n persoonlijke teKst? Ik geef je hier een paar tips.

1 Omschrijf je geliefde eens in 3 woorden. Als je die drie woorden hebt is het makkelijk om dat nog even kort uit te leggen.

2 Neem een bestaande quote die je bij je geliefde of bij jullie als koppel vindt passen. Schrijf vanuit daar waarom je het zo van toepassing vindt op hem/haar of op jullie.

3 Neem een stukje songtekst die je raakt en schrijf vanuit daar verder.

4 Blijf dicht bij jezelf. Gebruik geen woorden die je anders ook nooit zou zeggen. Of je het nu luchtig, humoristisch of diepgaand doet, doe wat bij júllie past. Pas dan zal de puurheid er vanaf stralen.

5  Je kunt het als onderdeel van de ringen doen. Bij het uitwisselen van de ringen vertel je elkaar in 1 zin dat je van elkaar houdt of waarom je van elkaar houdt.

6 Laat je hart spreken. Neem een moment voor jezelf zonder prikkels en denk aan je geliefde. Wat komt er dan in je op? Waarom maakt hij of zij je zo gelukkig? Wat en hoe haalt de ander dat in je naar boven? Wat is er zo bijzonder aan de ander? Hoe voel jij je wanneer je bij de ander bent? Hoe en wanneer wist je dat je verliefd was? Bijzondere eigenschappen van de ander, bijzondere momenten die je samen beleefd hebt, gezamenlijke verwachtingen….

En dan…. mag je gaan spetteren. Kijk elkaar nog eens diep in de ogen en vertel vanuit het diepste van je hart aan de ander uit te spreken wat je zo mooi aan de ander vindt… waarom je voor hem of haar kiest… het levert heel vaak intieme, ontroerende en pure momenten op. Voor jullie zelf, maar ook voor jullie dierbaren.

WAT KUN JE ER MEE DOEN?

Om nog meer betekenis te geven aan jullie vows, kun je het nog een vervolg geven.

1 Stop je brief na het uitspreken in een wijnkistje. Flesje wijn erbij en timmer deze samen symbolisch dicht. Na 5 jaar (of wanneer jullie huwelijk het nodig heeft), maak je het open. Eventueel kunnen de gasten er ook een wens of spreuk bij doen, die jullie dan ook pas later lezen.

2 Mooie teksten kun je op een (huwelijks)kaars laten drukken.

3 Een mooie canvas met de mooiste trouwfoto met als watermerk een paar zinnen uit jullie trouwgelofte aan elkaar.

4 Of je kussensloop laten bedrukken;-) Elke avond leg je je eigen hoofd te ruste op de mooie woorden van je geliefde. Als je dan nog niet lekker slaapt!

SPANNEND

Tenslotte wil ik jullie nog een paar tips meegeven, omdat het natuurlijk super spannend is om voor al jullie vrienden, familie en kennissen zoiets intiems uit te spreken. Oefen daarom van te voren een paar keer. Niet te vaak, anders haalt het je gevoel weg uit je woorden en wordt het een uit je hoofd gestampt riedeltje. Schrijf gerust wat steekwoorden op of de tekst in zijn geheel. Goed bedachte zinnen komen krachtiger over wanneer je ze opleest als dat je ze met eh.. eh… vertelt of sommige zinnen dubbel zegt.

Emoties mogen er zijn! Een traantje hoort erbij, laat het gaan!

En mocht je dan toch nog zenuwachtig zijn, bedenk dan bij jezelf: “wat is het ergste dat er kan gebeuren?”

Geef een reactie