Verhalen verbinden. De luisteraar aan het verhaal binden. Zorgen voor een optimaal verloop tussen de verschillende sprekers; dat doe ik als dagvoorzitter.

Professioneel en goed voorbereid, vooral ook luchtig en ontspannen. Ik speel met de sfeer en op die manier zorg ik dat iedereen een optimale dag of avond beleeft.

Als dagvoorzitter heb ik het doel helder voor ogen en weet deze te vertalen naar de deelnemers of activiteiten van de bijeenkomst.

Mijn achtergrond ligt in het onderwijs. Ik heb jarenlang ervaring als docent en als leidinggevende in het basisonderwijs. Daarnaast heb ik onderwijskunde gestudeerd op de RU in Nijmegen en heb ik ervaring op kunnen doen in een meer adviserende rol. Ik heb gewerkt op scholen in krachtwijken en grote groeischolen in nieuwbouwwijken. Ik ken de onderwijsvernieuwingen, ik ken de pijnpunten binnen het onderwijs en ik spreek de taal van zowel de docent als de directeur. Een onderwijsevenement is “thuis komen” voor mij. Mijn kennis en expertise zijn een meerwaarde op uw onderwijscongres of evenement.

Graag geef ik de sprekers op uw evenement een mooi podium. Ik zoek de interactiviteit op en zorg dat complexe onderwerpen op de juiste manier gaan leven bij uw bezoekers en deelnemers.

PORTFOLIO EN REFERENTIES


November 2019

Opdrachtgever: Uitgeverij Coutinho – Contactpersoon: Petra Akkerman.

Dagvoorzitterschap “Praktijkgericht onderzoek in het Hoger Onderwijs”.Keynotes: Pim van Heijst over ArtsbasedResearch en Remko van der Lugt over Codesign binnen praktijkgericht onderzoek.

dagvoorzitter coutinho


November 2019

Opdrachtgever: Pipple – Contactpersoon: Jeroen de Haas

Dagvoorzitterschap tijdens Benefiet Symposium “Datascience with a Purpose”. Hoe kan data science worden ingezet ten behoeve van de maatschappij? En hoe creëer je bewustzijn voor de noodzaak hiervan? Maatschappelijke organisaties hebben vaak een zeer beperkt budget om data science expertise in te huren, terwijl de mogelijkheden legio zijn. Het doel van deze dag: mensen in
contact brengen met de kansen die data science biedt voor maatschappelijke doeleinden, en creatieve manieren laten zien hoe je dit met een beperkt budget toch in kunt zetten.

Keynote speakers: Maarten van der Veen (510), Jack van Wijk (TUE), Rob Adams (Six Fingers), Erlijn Linskens (Pipple), Esther de Vries (Jeroen Bosch ziekenhuis).

IMG_4667

Mei 2017

Opdrachtgever: PatentMatch  – Contactpersonen: Hans Kamphuis en Greetje van Beers

Dagvoorzitterschap tijdens de conferentie ‘. Deze conferentie zal een ontmoetingsplaats zijn waar innovatoren in contact kunnen komen met deskundigen die hun concepten verder kunnen brengen. Niet voor niets vindt PatentMatch plaats binnen de High Tech Campus, in het hart van Brainport, waar nauwe samenwerking en verbondenheid samen leiden tot innovatieve successen.

Keynote speakers: Hans Robertus (partner van de Holland Branding Group en het World Design Forum. Zijn expertise ligt op de gebieden: design, thinking en design research). Johannes van Melle (V.O. Patent & Trademarks. Hij is octrooigemachtigde en zijn jarenlange ervaring zet hij in om bedrijven te ondersteunen tijdens het professionaliseringsproces). Marc van Wanroij.

Patentmach1  patentmatch4  Patentmatch5


December 2016

Opdrachtgever: Vereniging Hogescholen, in samenwerking met de Hogeschool Arnhem en Nijmegen  – Contactpersonen: Kim van Gennip en Aldert Jonkman.

Dagvoorzitterschap tijdens de conferentie ‘Kwaliteit en Studiesucces’. Deze conferentie is de afsluiting van het project ‘kwaliteit en studiesucces’ waarmee de Vereniging Hogescholen in 2015 is gestart.

Keynote speech van Prof. Dr. Vincent Tinto.

IMG_5735 IMG_5737 IMG_5762_1

Voorafgaand aan het evenement ga ik graag met bezoekers in gesprek om te weten wat er leeft, waar de interesse ligt en welke vragen er op voorhand al zijn.


Oktober 2016

Opdrachtgever: Designlink, Gerbrand Bas  – Contactpersoon: Greetje van Beers.

Presentatie van de Special Awarduitreikingen van GIO 2016 (Goed Industrieel Ontwerp).

gio dagvoorzitter

gio dagvoorzitter 2


September 2016

Opdrachtgever: FACTA BV  – Contactpersoon: Francien Louwen

Een studiedag over ‘Binding in het onderwijs’

Sprekers: Menno Pistorius (directeur fac. educatie HAN, Luuc Bruyning, directeur faculteit der letteren, Universiteit Groningen, Wilfred Rubens, adviseur ICT en leren, Gerard Baars, Fred Feuerstake en andere..)


April 2016

Opdrachtgever: FACTA BV  – Contactpersoon: Anne-Loes Postma

Een studiedag over ‘leerlingmotivatie’

“Margot is dagvoorzitter geweest op een studiedag van ons voor docenten in het voortgezet onderwijs. Op een frisse, enthousiaste en natuurlijke manier heeft Margot kleur aan de studiedag gegeven. Margot heeft een hands-on mentaliteit en denkt, voorafgaand en tijdens aan de dag, mee in oplossingen. Voor de toekomst zal Facta Margot zeker weer uitnodigen als dagvoorzitter op een van onze studiedagen en conferenties.”

Met vriendelijke groet,

Anne-Loes Postma

FACTA BV
T 0515 – 533477
@ apostma@facta-organiseert.nl


2008 – 2013

Verschillende onderwijskundige studiedagen

Referentie: Twanny Verdonschot, directeur

“Op een grote school waar Margot Cuppen als onderwijsmanager leiding gaf, werd al snel duidelijk dat ze complexe zaken op een begrijpelijke manier onder het voetlicht kon brengen. Of het nu een kleine of een grote groep betrof, ze wist haar toehoorders aan zich te binden. Nooit saai en voorspelbaar maar altijd origineel en to the point.

Menigmaal heeft het team mogen genieten van haar vanzelfsprekende  manier van presenteren. Vaak bracht haar subtiele gevoel voor humor lucht en ruimte in complexe en soms stroperige processen.

De manier waarop ze toespraken hield leek soms ‘uit de mouw geschud’. Niets was minder waar, de manier waarop Margot bij allerlei gelegenheden mensen toesprak was altijd terdege voorbereid en érg persoonlijk. Margot neemt je mee in haar betoog. Het heeft iets weg van een profvoetballer: ‘Als je er naar kijkt, lijkt het heel gemakkelijk. Pas als je het zelf gaat proberen, blijkt hoe moeilijk het is’.

Dat Margot zich verder heeft geprofessionaliseerd in het houden van toespraken en het verzorgen van dagvoorzitterschappen is een logisch gevolg van het feit dat ze gevoel heeft voor wat mensen bindt. Ze heeft daarbij een uitgesproken talent nl. ‘Spreken’.  Als geen ander weet Margot stoffige onderwerpen leven in de blazen zodat iedereen er weer fris tegenaan kan kijken.”

Twanny Verdonschot

Voormalig directeur bs. ‘t Slingertouw