IMG_9049

IMG_9070

Zoveel vrolijkheid, zoveel blijheid, zoveel pure liefde: dat was de trouwceremonie van Roel en Vanessa (Nes). Het was in het eerste gesprek meteen duidelijk dat dit geen standaard bruiloft zou gaan worden, en dus ook geen standaard ceremonie. De opkomst was al meteen spectaculair. Ze zou traditioneel weggegeven worden door haar vader en na het zien van de foto van het bruidspaar op de fiets op mijn site wist Nes het meteen: dat wilde zij ook! Met haar vader op de bakfiets: sierlijk zat ze achterop en ze stal meteen de show.

Na een welkomstwoord en een korte introductie van mij ging de muziek weer aan en schalde Bruno Mars uit de speakers. Dit als grote verrassing voor de bruidegom! Zeker toen zijn aanstaande opstond en al dansend voor hem kwam te staan. En niet in haar eentje hoor, nee, uit de gasten kwamen steeds meer danseressen naar voren. Als verrassing had de bruid samen met een stel vriendinnen en al hun dochters een dans ingestudeerd. Ook ik was ingeseind en via een filmpje heb ik thuis mijn pasjes geoefend. Dus ook ik danste vrolijk mee! Roel wist niet wat hem overkwam, maar hij vond het wel geweldig en toen hij werd getrokken om mee te dansen, deed hij dat meteen. Achteraf zei hij dat hij dat precies nodig had om het ijs te breken en van zijn zenuwen af te komen. Dus aanstaande bruidjes: weet wat je te doen staat;-)!

Een vrolijke bedoeling, maar ook een serieuze bedoeling. Want het liefdesverhaal wat ze me in de voorgesprekken hadden verteld was echt niet alleen maar gekkigheid. Nee, het was een puur liefdesverhaal waarin respect, geborgenheid en veiligheid een grote rol speelt. Een open verhaal waarin de echtheid van hun liefde zichtbaar werd. Heel mooi om te vertellen.

Het jawoord kwam dan ook vol overtuiging! Na het jawoord mochten alle kinderen een ballon oplaten ter ere van deze liefdesbevestiging.

Waar ja wordt gezegd, worden (vaak) ook ringen uitgewisseld en het kon niet anders dan dat ook dit op een speciale manier gebeurde. De drie kinderen mochten deze komen brengen waarbij ze dit met brandende fakkels begeleidden (gelukkig was alles buiten).

En ook de afsluiting was noemenswaardig. Samen hadden ze een nummer ingestudeerd wat ze voor elkaar zongen. Vanuit hun hart klonken de klanken. Het ontroerde me. En toen ik om me heen keek, zag ik dat ik niet de enige was.

Het was genieten. Vanaf het eerste gesprek was het genieten. De sprankeling van hun liefde en respect voor elkaar en voor hun kinderen zorgden voor een zeer fijne voorbereiding en ceremonie.

IMG_9063

“Wij hebben onze trouwceremonie, verzorgd door Margot Cuppen, als sprankelend, swingend, intiem en tegelijkertijd onze familie en vrienden omarmend ervaren. Margot weet de kern te raken, de juiste woorden te vinden waarbij onze verbinding zo mooi wordt omschreven, met een luchtigheid en een humor, die ons allemaal heeft mee genomen naar een prachtige sfeer die de rest van het feest (tot in de late uurtjes) is gebleven.

Het stellen van vragen, het doorvragen, de oprechte interesse, het delen van originele idee├źn en het aansluiten bij onze wensen, hebben wij als ontzettend fijn ervaren. Margot heeft ons geholpen overzicht te krijgen en richting te geven aan hoe wij onze verbinding krachtig, swingend en met humor met onze dierbaren hebben willen delen.

Margot, eeuwig bedankt!”

Roel en Nes

Geef een reactie