Me,

Team Parlante: Meet Margot – Meet Michiel

Margot copy

Mensen, daarmee omring ik me het liefst. Verhalen, die horen bij mensen. En die verhalen inspireren me enorm. Met al mijn energie vertaal ik die verhalen in speeches. Prikkelend, warm en grappig.

Mijn naam is Margot Cuppen, ceremoniespreker en zelfstandig trouwambtenaar. Parlante is zo’n 5 jaar geleden ontstaan doordat ik STORIES ging vertellen op belangrijke levensgebeurtenissen. Met name lovestories tijdens trouwceremonies. Ik merkte dat ik alles uit zo’n verhaal wilde halen en vooral inspiratie wilde meegeven. Het verhaal van het bruidspaar kon een inspiratie zijn voor hun gasten. Die inspiratie -die vanuit het bruidspaar zelf kwam, wat ze zelf vooraf niet eens door hadden-  zorgde voor memorabele huwelijken.

Nooit hadden zij gedacht dat hun verhaal eigenlijk zo mooi was.

En dat is nog steeds mijn streven bij elke speech die ik schrijf. Díe laag opzoeken waardoor iedereen gefascineerd en vol verwondering meegenomen wordt in het verhaal van henzelf. Uiteraard met de nodige humor, want zonder humor kan ik niet vertellen. Er zijn wel eens bruidsparen die me vooraf waarschuwen dat zij niet zo’n spectaculair verhaal te vertellen hebben. En dan begint het bij mij helemaal te kriebelen. Ik rust niet voordat er een waanzinnig en inspirerend verhaal op papier staat wat ik vol energie kan gaan vertellen.

Ik zet al mijn voelsprieten in wanneer ik naar jullie lovestory mag luisteren, en zorg dat ik dat verhaal op de mooiste manier ‘inkleur’.


Na een paar jaar zat mijn agenda al ruim een jaar voor het nieuwe jaar begon vol. ‘Nee’ zeggen was en is nog steeds niet mijn ding. Maar ik kon toch niet iemand anders de ceremonie laten doen, hoe vond ik nu iemand die net zo zou schrijven en vertellen als ik. Ik zocht storytellers. Storytellers die volgens Parlante-habits kunnen vertellen, sfeer creëren, kunnen luisteren. Storytellers die anderen mee willen nemen in een beleving en iedereen willen aansteken met de power of stories.

Zoeken werkte niet echt. Geboren storytellers komen op je pad. Eerst kwam Danielle. Zij belde me naar aanleiding van een artikel wat ze van me had gelezen in VROUW. Het werd een match. Toen kwam Michiel. Michiel trouwde ik afgelopen december met zijn grote liefde. En vrij snel wisten wij alledrie: dit is echt iets voor Michiel!

En nu zijn we een team! Storytellers die bij Parlante passen, die zoek je niet, die kruisen je pad. Dat betekent dat ze helemaal werken en vertellen volgens het Parlante-concept.
Wat is dan precies het Parlante- concept: iedereen meenemen in júllie verhaal. We schrijven vanuit storytelling en passie, we weten hoe we een verhaal pakkend moeten schrijven, we weten hoe we moeten vertellen met impact.

Geen ceremonie zonder kippenvel.

Lees hier het verhaal van Michiel!

michiel de ruijter

 


 

Sinds ik werk als trouwambtenaar en ik het vertrouwen krijg van zoveel mensen die ik nog niet ken, om hun persoonlijke verhalen te mogen beluisteren, is mijn leven enorm verrijkt. Ik leer van jullie, geniet van jullie en krijg nieuwe energie. En dat, al dat, geef ik met liefde door.

Naast Parlante heb ik thuis ook een hele lieve en ‘happy family’ zitten. Ik ben moeder van Rens en Resa en vrouw van Ralf en zonder deze drie belangrijkste mensen in mijn leven zou dit prachtige werk nooit van de grond zijn gekomen.

Ik ben benieuwd naar jullie verhaal!

Hartelijke-groet-Margot

0no comment

writer

The author didnt add any Information to his profile yet

Leave a Reply